תוקפי סייבר מנצלים את תקופת הקורונה

אירוע הסייבר העולמי סייברטק גלובל שנערך עד כה בתל אביב, נפתח באיחוד האמירויות. האירוע מתקיים בחסות הממשלה המקומית ובנוכחות יורש העצר השייח חמדאן בן מוחמד אל מכתום. סייברטק גלובל נערך השנה לראשונה מחוץ לגבולות ישראל, בשיתוף פעולה מלא של הממשלה המקומית ובכלל זה שרים, בכירי משטרה וצבא ומנכ״לי כל החברות הגדולות באיחוד האמירויות נוכחים באירוע, שצפוי למשוך אלפי מבקרים.

ברנדון וויילס, מנהל הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA), ארה"ב, פתח את דבריו בקריאה לכל העוסקים במלאכת ההגנה בסייבר בעולם לשתף פעולה. ״אנו רואים את התוקפים מנצלים את תקופת הקורונה. במהלך המגיפה עסקנו רבות במעבר ארגונים למציאות דיגיטלית. עזרנו להגן על שרשרת האספקה של החיסונים, כמו גם על הבחירות האחרונות. אנו מלווים את שירותי הבריאות בארה״ב ועובדים עם רשויות פדרליות לעדכון מערכות ולהגנה בסייבר. המאמצים שלנו לא היו יכולים להתממש ללא שיתוף מידע בין רשויות וגופים. אנחנו חייבים לעבוד יחד. אנחנו רוצים לחזק את שיתוף הפעולה עם שותפים מסביב לעולם ולגבש נורמות יציבות בעולם הסייבר״.

מול הקהל המשתתף בכנס הופיעו מערך הסייבר הישראלי, יגאל אונא, ומקבילו האמירתי, ד״ר מוחמד אל-כוויתי. בשיחה הציע ד״ר אל כוויתי לערוך תרגול סייבר משותף לשתי המדינות. בתגובה ענה לו אונא: ״איחוד האמירויות וישראל דומות מאוד. אנחנו מדינות קטנות ולא יכולות להסתמך על אחרים. עלינו לסמוך רק על עצמנו בהגנה ובהבטחת שגשוג ופריחה. אנחנו יכולים לסלול את הדרך לתרגול משותף בתחומים הכלכליים, באנרגיה, בבריאות ובתשתיות קריטיות״.

מאות ישראלים משתתפים בכנס ועשרות חברות סייבר ישראליות מציגות בו. יורש העצר השייח חמדאן בן מוחמד אל מכתום, סייר בתערוכה ושוחח עם בכירים בתעשייה הישראלית. עם פתיחת הכנס כבר נחתם הסכם שותפות בין קבוצת Alive האמירתית לבין החברה הישראלית Newledge המספקת הדרכות מודעות סייבר לגופים אזרחיים וממשלתיים. משלחות ממעל 50 מדינות, בהן בין השאר סעודיה, מצרים, קטאר, מרוקו, סלובקיה, אזרבייג׳אן וקרואטיה משתתפות גם הן באירוע.

זוהי הפעם הראשונה בה מתקיים סייברטק גלובל מחוץ לגבולות ישראל, והוא נערך אחרי שמגפת הקורונה הביאה עמה תמורות לענף. מעבר רוב הפעילות הכלכלית אל הרשת, וההאצה הדיגיטלית שנכפתה על עסקים רבים גרמו לעלייה חדה בתקיפות הסייבר וצמיחת פשיעה מאורגנת ברשת. השינויים דורשים ממדינות להגדיר מחדש את תשובתן לאיום הסייבר, וכן לחשוב על שיתוף פעולה עם מדינות אחרות.

״אבטחת סייבר תמשיך למלא תפקיד מרכזי בהתמודדות מדינות העולם עם המשבר הנוכחי ובדרכים לפתרונו״, אומר עמיר רפפורט, מייסד סייברטק. ״מרחב הסייבר נוגע בכל תחומי החיים. בעוד שבמשך שנים התחום לא קיבל את מלוא תשומת הלב שמגיעה לו, ארגונים ומדינות מבינים כעת שאין להם ברירה אלא להגן על עצמם״.

צילום: יחסי ציבור